Dlaczego polskie pieczarki są najlepsze w Europie i na świecie?

Pieczarki polskie to najlepszy produkt w całej Europie i na świecie. Czy spotkaliśmy się już z tym twierdzeniem. Zapewne sami przekonujemy się o tym, gdy decydujemy się na przygotowanie pieczarek polskich i ich spożycie. A trzeba przyznać, że grzyby te znajdują ogromne zastosowanie w kuchni. Pieczarki świetnie pasują do wielu dań z mięsem, jak i pozostałych. Smakują niesamowicie, a dodatkowo okazują się bardzo zdrowe. To wszystko sprawia, że chętnie wykorzystujemy pieczarki w naszej kuchni. Na terenie naszego kraju występuje produkcja pieczarek, które są następnie importowane na cały świat. Co sprawia, że polskie pieczarki są tak smaczne i zdrowe?

Dlaczego tak smaczne polskie pieczarki?

Pieczarkarnia „Pieczarki Mazurskie” rozwija się każdego roku. Produkuje każdego dnia tony pieczarek. W produkcji grzybów stosuje się specjalny cykl sześciotygodniowy. Po tym okresie następują kilkukrotne rzuty pieczarek i ich zbiory. Do zbiorów zaangażowane są szczególnie kobiety, ponieważ zachowują podczas tej pracy niezwykłą delikatność, precyzje i cierpliwość. Inni producenci pieczarek na świecie decydują się na ich zbieranie maszynowe. Natomiast takie grzyby znajdują zastosowanie do obróbki przemysłowej.

Zalety polskich pieczarek:

1. Produkcja na najwyższym poziomie

Stosuje się jak najlepsze podłoże oraz najnowsze pieczarkarnie, w których występują idealne warunki do uprawy pieczarek.

2. Zbiór

Jakość pieczarek jest uzależniona od ręcznego zbioru, w którym najczęściej uczestniczą kobiety.

3. Przechowywanie

Producenci pieczarek dbają o ich bezpieczne przechowywanie, zarówno po zbiorze, jak i podczas transportu.

„Tak oto polskie pieczarki uzyskują 1 miejsce na świecie” – wspomina właściciel Pieczarki Mazurskie!

Komentarze:

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*